Äggvite-wrap – snabbt och gott till frukost, mellanmål eller lunch! 1


wrap2

God morgon på er,

Hur ser favoritfrukosten ut? Jag är rätt dålig på att äta frukost om jag ska vara ärlig… Det är många gånger som jag inte äter första gången på dygnet förrän runt 10-11, och då går jag upp kl 6… Jag försöker verkligen bättra mig men det tar lite tid!

Igår provade jag att göra en wrap med äggvita, jag hade en hel massa sådana över sedan jag bakade med äggulor i helgen. Äggvitesmeten experimenterade jag fram lite och tog vad jag hade nära så sedan hittar du min variant.

Jag fyllde den med sallad, salami och grillad paprika men du kan ju förstås välja helt själv vad du vill stoppa i din. Perfekt som frukost, snabbt mellanmål eller lätt lunch när du är på språng!

Det blir ca 1 wrap per äggvita och receptet kan du förstås dubbla om du vill det. Jag stekte mina i smör men stek dem i kokosfett om du hellre föredrar det.

Äggvite-wrap

4 äggvitor
4 msk vatten
3 msk kokosfett
Ca 1-1,5 msk fiberhusk
Salt och peppar om du önskar
Smör/koksofett till stekning

Gör såhär;

Separera äggvitan från gulan. Bland äggvita med vatten, kokosfett, fiberhusk och eventuell krydda. Låt smeten svälla någon minut. Den ska inte bli tjock som gelé utan fortfarande vara något lös med lite stadga. Stek ca 4 wrap, en åt gången, i smör eller kokosfett. Låt svalna och fyll med valfria godsaker.

wrap1

 

wrap3


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Äggvite-wrap – snabbt och gott till frukost, mellanmål eller lunch!