LCHF-pasta – gör egna lasagneplattor eller spaghetti! 1


pasta1

Hej i vårsolen,

Superhärlig dag är det! Verkligen jätteskönt! Den här veckan är lite kombination av lov och jobb, idag är jag hemma med kidsen och imorgon blir det jobb!

Som vanligt har vi (jag) pysslat lite i köket. Den här gången handlade det mesta om att förbereda middagen förvisso men det ska också göras! Självklart får ni ta del av resultatet.

Dagens middag blir lasagne och går i LCHF-anda. Den här lasagnen är sååå himla god, alla i familjen gillar den! Den var en stående favorit när jag åt mer strikt LCHF, perfekt att äta direkt eller att lägga i matlådor.

I det här inlägget kommer du att få recept på själva pastan. Jag uppdaterar er med själva lasagnen senare!

Pastan kan förberedas i god tid före man ska lägga ihop själva lasagnen, perfekt att ha färdigt i kylen. Välj själv hur du vill skära den. Du kan göra både lasagneplattor eller spaghetti (eller någon annan form också för den delen), jag brukar skära dem med en pizzaslicer.

Supergott till vilken rätt som helst där du brukar använda ”vanlig” pasta.

LCHF-lasagne (4-6 personer)

Pasta

8 st hela ägg
250 gram naturell philadelphiaost (den här gången hade jag dock smaksatt med vitlök/örter)
1 krm salt
1 dl fiberhusk

Gör såhär;

Sätt ugnen på 150 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Vispa samtliga ägg poröst till en fluffig massa, det tar 2-3 minuter.

Tillsätt osten och rör till en jämn smet. Blanda salt och fiberhusk i en skål och rör ner detta under omrörning. Se till att få en så jämn smet som möjligt.

Fördela smeten jämnt på de två plåtarna. Smeten ska nu kavlas ut och det lättaste är då att ta ytterligare ett bakplåtspapper, smörja det med lite olja, lägg den oljade sidan ner mot smeten och börja kavla. Det är lite trixigt men det går. Smeten ska kavlas ut tunt, den ska nästan täcka plåten. Dra av den översta biten bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut, låt svalna och skär i valfria bitar. (om du tycker att det är lättare att försiktigt trycka ut smeten med händerna så kan du prova det)

pasta2

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “LCHF-pasta – gör egna lasagneplattor eller spaghetti!