Ljuvligt söta kolabollar med hasselnötter! 3


boll3

Go kväll,

Jag och barnen bakade lite i helgen och chokladbollar brukar vara populärt att svänga ihop. Barnen blandade ihop sin smet och rullade bollar för glatta livet och jag passade på att göra en ny variant på dessa goda bollar.

Mina bollar är smaksatta med karamelliserad mjölk vilket gör att de får en ljuuuuvlig smak av kola! De blir förstås lite söta men väldigt goda! De knapriga hasselnötterna bryter av fint mot den lena smeten.

Smaka gärna av smeten om du vill ha med smak av vanilj, kakao, kola eller liknande. Rulla i nötter, kokos eller något annat gott.

Söta kolabollar

150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1/2-1 burk karamelliserad mjölk
4,5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kakao

Gör såhär;

Blanda samman socker och rumsvarmt smör, gärna med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet. Smaka av och rulla till bollar. Rulla i valfri topping och låt stå en stund innan servering.

boll2

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Ljuvligt söta kolabollar med hasselnötter!