Blåbärssylt med vanilj


blabar2

Gooooooooood morgon!’

Eller förmiddag är det egentligen men många av er kanske har semester och precis kommit igång : )

Lyxfrukostar hör för många helgen till och jag tänkte att jag skulle dra till med ett syltrecept, toppen i fil eller gröt eller kanske på en bit rostat bröd.

Blåbären växer för fullt i skogen och härom veckan gjorde jag en premiärtur i skogen och kom hem med en hel del blåa bär. Sååå gott! Jag hoppas att det blir fler turer i sommar, vilken lycka att kunna fylla frysen med bär!

Den här blåbärssylten är så galet enkel att göra och SÅ god! Jag tillsallte lite vaniljpulver men det är helt valfritt. Den går att göra på såväl frysta som färska bär.

Blåbärssylt

2 liter sköljda, och rensade, blåbär
1 dl kallt vatten
6 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär;

Koka upp bären med vattnet i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka på medelvärme i ca 10 minuter, inget lock behövs.

Rör ner sockret samt vaniljsockeroch låt koka på medelvärme i ytterligare 5 minuter, Ta en från plattan och häll upp på väl rengjorda burkar.

blabar3

 

blabar1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.