Blåbärsmuffins med vaniljkräm och havresmul


muffins2

 

Hej på er,

Hoppas att helgen var riktigt härligt, älskar vädret som varit här nere i Skåne senaste dagarna! Ljuvligt!

Vi fick gäster i helgen, ni vet lite sådär ”jisses-vi-ska-få-gäster-och-de-kommer-om-en-timme”-gäster. Snabbt på med trevligt förstås! Jag hade inte direkt något att bjuda på till fika så därför fick jag svänga ihop en klassisker när det vankas snabbfika – muffins! Den söta, mjuka lilla kaka som går att variera på otaliga sätt, det är alltid ett säkert kort!

Jag har fått en massa härliga blåbär av mina föräldrar så jag slängde ner den i smeten. Därefter toppade jag muffinsen med en smultopping och vips blev det nästan som en liten blåbärspaj. Vet du vad som förstärkte känslan av paj? Jo, jag hittade lite vaniljkräm i kylen som jag fyllde med muffinsen med. Galet gott – muffins blåbär, vaniljkräm och Crunch! Mmmmmm!

Se till att prova! : ) Lättbakade är de också! Om du skulle behöva en annan anledning till att baka dem utöver att de är goda menar jag… ; )

Blåbärspajsmuffins (ca 10 st)

Muffinssmet

100 gram smält smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 dl blåbär
1,5 dl färdigblandad vaniljkräm (följ anvisningarna på paketet)

Smuldeg

75 gram smör
2 msk kokosflingor (kan uteslutas om du vill)
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft. Förbered en muffinsplåt genom att sätta ner muffinsformar i varje hål, alternativt placera ut formar på en vanlig plåt.

Nyp ihop samtliga ingredienser till toppingen så att du får en smulig massa. Sätt in bunken i kylen.

Smält smöret till smeten. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vänd ner smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten. Se till att allt blandas ordentligt.

Fördela smeten i muffinsformarna. Klicka i lite vaniljkräm i mitten av varje muffins, strö över blåbär och toppa med smuldeg. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

 

muffins1

 

muffins3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.