Smulpaj med hallon och blåbär


Hej på er,

Det har varit lite lugnt på bloggen sista tiden – jobb, skolavslutningar, student och massa annat har tagit tid men nu är det snart dags för semester och det finns en massa tid över till matlagning, bakning, foto och blogg.

Jag tänkte att vi skulle köra igång direkt med ett härligt, somrigt recept. Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. Om jag någon gång ska bjuda på fika som ska gå snabbt så är smulpaj en favorit.

I den här pajen har jag använt mig av färska hallon och blåbär men det går lika bra med frysta om du hellre vill ha det. Tänk på att hallon och blåbär saftar sig något så styr mängden potatismjöl efter mängden bär. Hur söta bären är styr förstås mängden socker, man får smaka och känna efter.

Om du vill ha mer textur i din pajdeg kan du tillsätta lite kokosflingor, hackade nötter eller havregryn i degen.

Smulpaj med hallon och blåbär

150 gram smör
3 smk strösocker
3,5 dl vetemjöl

4 dl bär
2-3 msk potatismjöl
3 msk socker
Ev 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Nyp ihop smör, vetemjöl och socker. (samt eventuella nötter eller dylikt)

Blanda bär, potatismjöl, socker och vaniljsocker och lägg i en smord form. Strö smuldegen över bären och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *