Kycklingburgare med grillad nektarin


kyckling3

Hej på er,

Jag tänkte att det vore dags för lite mat nu, det var väl några dagar sedan känns det som!

Den här läckra kycklingburgare ni nu ska få recept på blev himla god, och även barnen (som annars kanske ratar nya påhitt) käkade så det stod härliga till! Superlätta att göra är den och kul att byta ut rött kött mot fågel Fräscht och nyttigt!

Hamburgarna kan egentligen smaksättas på precis vilket sätt som helst – curry, chili, lök, örter, you name it! Jag valde att smaksätta dem med vitlök och örter och som tillbehör till burgaren (utöver bröd) serverade jag grönsaker, dressing, ketchup, rostad lök och grillad nektarin.

Grillad nektarin är jätteenkelt att göra verkligen, och du kan själv välja om du vill göra den i stekpanna eller i ugnen. Jag tycker att det är smidigt att göra dem i ugnen eftersom att den ändå är på när man eftersteker burgarna.

Kycklingburgare med grillad nektarin

500 gram kycklingfärs
1 ägg
1 liten röd lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk flytande kycklingfond
Salt och peppar
Lite paprikapulver
Smör

Nektarin
Olja
Farinsocker

Gör såhär:

Riv rödlök och vitlök. Blanda detta med övriga ingredienser till färsen och forma till biffar. Stek dem i smör så att de får fin färg. Det är viktigt att burgarna blir ordentligt genomstekta, låt dem gärna gå färdigt i ugnen i ca 10 minuter i 150 graders värme.

Skiva nektarinen i ganska tunna skivor. Ringla över lite olja och strö över lite farinsocker. Låt vara inne en stund i ugnen så att de får fin färg. Servera till burgarna.

kyckling2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *