Mazariner


m1

Tjolahopp!

Vi snörvlar på här hemma, jag och lilltjejen var krassliga i början veckan och nu är det tydligen stora dottern som åkt på förkylning… Hoppas du klarat dig undan feber, snuva och annat!

Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk.

Fyllningen görs enkelt med färdig mandelmassa. Det är lite klurigt förstås att trycka ut degen i folieformar men det är väl värt tiden. Det blir ju SÅ gott!

Mazariner

200 gram smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl

200 gram smör
400 gram god mandelmassa
5 ägg
0,5 tsk vaniljsocker

1 msk citronsaft
200 gram florsocker
0,25 dl kallt vatten

Gör såhär;

Börja med degen. Använd rumsvarmt smör och arbeta ihop det med mjöl, socker, vaniljsocker och ägg till en jämn deg, knåda inte för mycket. Tryck ut degen i mazarinformar.

Blanda ihop fyllningen. Riv mandelmassan fint och blanda med ägg (ett i taget), smör och vaniljsocker. Se till att samtliga ingredienser är rumsvarma så att inte fyllningen skär sig.

Sätt ugnen på 150 grader. Fyll formarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna och ta ut ur formarna.

Blanda ihop glasyren och sjud på spisen till 40 grader, rör om då och då. Låt svalna lite och bred på kakorna. Låt stelna och servera.

 

m2

 

m3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *