Vaniljmuffins med violfrosting 1


Inlägget sker i samarbete med KitchenTime

 

kalas2

Hej på er,

Helgen bara flög förbi tycker jag! Vi hade gäster i lördags och igår hade vi barnkalas. Oj så intensivt det är med 10 st speedade 4-åringar! Vi fick ta en slapp söndagseftermiddag för att vila upp oss 😉

Jag har lärt mig att mestadels servera glass som fika på kalaset, det är alltför många barn som ratar tårtor…. Kex, glass, strössel och annat plock brukar vara allra mest populärt men den här gången ville dottern ändå ha någon mjuk kaka så jag svängde ihop några enkla vaniljmuffins som jag toppade med en violfrosting. Det gick hem!

Muffinsformar och dekoration kommer från KitchenTime.

Om du inte vill göra violfrosting går det bra att ersätta den essensen med någon annan favoritsmak.

50 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

60 gram mjukt smör
100 gram philadelphiaost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Valfri färg och essens efter tycke och smak

 

Gör såhär;

Smält smöret och låt svalna av något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Vänd därefter ner mjölk och smör till en jämn smet. Ugnen hade jag på 200 grader.

Häll i smeten i formarna med fyll dem bara till knappt hälften. Fyll formarna till ca 2/3. Grädda muffinsen i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att muffinsen är torr. Låt svalna.

Vispa samman mjukt smör med florsocker och färskost. Vispa därefter ner vaniljsocker och essens samt färg. Spritsa på de avsvalnade muffinsen.

Inlägget sker i samarbete med KitchenTime

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Vaniljmuffins med violfrosting