Pulled chicken! 1


Go kväll,

Hoppas att du fått en härlig start på veckan!

Ikväll tänkte jag att ni skulle få ett gott och lättlagat recept som ni kan ta er an i veckan. Ni vet en sån rätt som i princip kräven minimalt med förberedelser och sedan sköter sig själv! Underbart ju!

Ni har säkert följt ”hypen” med pulled pork osv, idag byter vi fläsk mot kyckling och serverar pulled chicken. Så himla gott, och fantastiskt enkelt att göra! Jag gör detta i min crock pot, men du kan också tilllaga detta i en lergryta eller annan ugnsfast gryta.

Hur du smaksätter kycklingen bestämmer du själv men idag gjorde vi en tacoinspirerad variant. Riktigt smaskigt! Det serverades med nybakade pitabröd, hemmafriterad lök, vitlökssås och vitkålssallad. Recept på detta godsaker kommer förstås snart!

Pulled chicken

800 gram färsk eller tinad kycklingfile
2 dl taccosås
3-4 msk tacokrydda
1 dl vatten

Gör såhär;

Lägg kycklingfileérna i crockpoten, du behöver inte steka dem först. Häll på de andra ingredienserna, Krydda mer (eller mindre) om du önskar. Sätt på låg värme i ca 3 timmar och låt ”potten” göra jobbet. När det är färdigt smakar du av det hela, drar kycklingen med två gafflar till mindre bitar. Servera med valfritt tillbehör.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Pulled chicken!