Ugnsstekta haricot verts


Tjingeling!

Vilken värme vi har, helt galet! Nu råder det ju grillningsförbud och då får man laga god mat på spis och i ugn. Ni som hängt med mig och bloggen länge vet att det publicerats en del LCHF-inlägg tidigare och idag är det dags för ännu ett.

När man äter LCHF drar man ner på kolhydrater och äter mer fett (väldigt kortfattat) och det recept ni nu ska få är ett komplement till en måltid så att du kan byta ut kolhydratsstinna produkter som exempelvis pasta, ris och potatis. Eller bara äta för att det är gott 😉

Dessa ugnsrostade bönor är superenkla att göra och går att smaksätta med en massa olika kryddor.

Ugnsrostade haricot verts (4 portioner)

500 gram haricot verts, jag använde färska
4 msk rapsolja
Flingsalt
Eventuellt andra kryddor

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft. Blanda haricots verts med olja och kryddor i en skål och blanda om ordentligt. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt och låt stå i ca 20 minuter tills de fått fin färg, rör om då och då. Strö gärna över lite flingsalt. Servera.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.