Somrig sallad och vintips


(inlägget är ett samarbete med Drostdyhof  #drostdyhof #folkofolk)

 

Tjingeling,

Så härligt att vi fortfarande har sommarvärme kvar, helt underbart!

Idag ska ni få ett vintips. Jag har fått prova en baginbox från Drostdy-Hof som beskrivs som följer; Drostdy-Hof Chardonnay Viogner är ett torrt vin med medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och äpple. Doften är fruktig och aromatisk med inslag av persika, mandarin och nektar. Vinet passar mycket bra till rätter med fisk, skaldjur och fågel.

Ett riktigt gott vin som jag tycker funkar lika bra kallt som direkt ur boxen en sval sommarkväll. Boxen köper du givetvis på Systembolaget.

Tills detta vin serverade jag en god kycklingsallad med grillad kyckling, sallad, tomater i olika färger, gurka, skivade jordgubbar, salladslök och massa andra godsaker – ta dina egna favoriter. Jag toppade salladen med en fräsch yoghurtdressing, spana in receptet nedan!

Sval yoghurtdressing

2 dl matyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1-2 tsk honung
Salt och peppar
Valfri ört

Gör såhär;

Riv vitlöken fint och blanda samtliga ingredienser. Förvara kallt tills dess att du ska ringla den över salladen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.