Chocolate chip cookies


Hej på er,

Idag ska vi dra till med ett riktigt smaskig recept, jag vill nästan kalla det för en personlig favorit. Jag älskar allt som har med choklad att göra och dessa chocolate chip cookies som ni ska få recept på nu är sprängfyllda med choklad.

De är lätta att göra, går att variera och kommer att ätas upp fortare än kvickt. 🙂 Jag hoppas att de kommer bli lika populära hos dig som de blivit hos mig. Jag tycker att det är gott att variera med olika sorters choklad (ljus, vit eller/och mörk) eller tillsätta hackade hasselnötter eller pecannötter i smeten.

När jag gör cookies gör jag gärna en stor sats. Jag bakar så många kakor jag vill ha, resterande smet formar jag till rullar, plastar in i plastfolie och förvarar i frysen. Supersmidigt, och det är aldrig långt ifrån nybakade godsaker. Det går utmärkt att halvera receptet om du vill det.

Ingredienser:
400 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2,.5 dl farinsocker
2 msk vaniljsocker
2 hela ägg
2 äggulor
2 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
300-400 gram choklad
Eventuellt valfria hackade nötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft.
Vispa samman mjukt smör med socker, farinsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blandats ordentligt. Rör ner äggen och äggulorna, ett i taget, i smörblandningen tills du får en slät smet. Hacka chokladen. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt detta i smörblandningen. Arbeta till sist ner chokladen och eventuella nötter.

Forma mindre bollar och lägg glest på bakplåtspappersklädda formar. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur stora du gjort dem, provgrädda gärna någon kaka. Låt svalna på plåten och förvara sedan torrt. Om det blir någon över alltså 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *