Marinerade champinjoner


Tjingeling,

Hoppas att ni fått en bra start på den nya veckan!

Du missade väl inte tapasveckan som nyligen varit aktuell på bloggen? Idag kommer faktiskt ännu en liten tapasrätt, gott till en vanlig middag eller som bufférätt.

Om du tycker om svamp så kan det här bli en favorit hos dig. Dessa marinerade champinjoner kan du servera så väl varma som kalla och du kan anpassa marinaden helt efter tycke och smak. Den här gången använde jag hela, små champinjoner på burk men det går fint att använda färska, skivade champinjoner också.

Marinerade champinjoner

250 gram champinjoner
1 dl rapsolja
1-2  vitlöksklyftor
Hackad röd chili
Persilja

Gör såhär:

Använder du burkchampinjoner häller du av vätskan ur burken, dela om du önskar. Använder du färska champinjoner får du vid behov borta och rensa svampen innan du delar den.

Blanda olja med kryddor och blanda med svampen. Låt marinera några timmar. Servera dem kalla om du önskar. Vill du fräsa på dem och servera dem varma så häller du av marinaden innan du steker dem i lite olja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.