Jag försöker att göra så många saker som möjligt från grunden, oavsett om det gäller bakning, matlagning eller liknande.
Något som vi gillar här hemma är en god hemmagjord hamburgare (eventuellt med lite goda frasiga potatisklyftor/pommes) och ett självklart tillbehör för mig är då en god hamburgerdressing. Tyvärr är dressingarna man köper i butik fullproppade med tillsatser, färgämnen och andra egentligen onödiga saker och det tilltalar inte mig riktigt.
Jag har ett superbra recept på en egen hamburgerdressing som är så otroligt god! Du kommer inte vilja köpa en färdig dressing igen efter att du provat denna, det kan jag nästan lova. Den tar 5 minuter att vispa ihop, och jag tror nog att de flesta hushåll har samtliga ingredienser hemma.
Väldigt enkelt, snabbt går det att röra ihop den och framförallt så är den väldigt god! Självfallet är den god även till andra saker än hamburgare. Testa nu!
Krämig hamburgerdressing
2 st äggulor
1 msk dijonsenap (knappt)
1 tsk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
0,5-1 tsk chilisås (beroende på hur stark du vill ha den)
Peppar, salt och eventuellt grillkrydda
3 dl rapsolja
4 msk bostongurka
Gör såhär;
Blanda samman alla ingredienser i en skål, förutom oljan och bostongurkan, och vispa ihop så att det blandas jämnt. Tillsätt oljan droppvis i början och vispa med elvisp. Tillsätt mer olja i en tunn stråle efter hand och fortsätt vispa hela tiden. Dressingen kommer successivt att få en tjock och krämig konsistens.
Tillsätt bostongurkan och smaka av med kryddor.
Blanda alla ingredienserna i en skål, dock ej oljan och gurkan. Vänta med dem tills du vispat ihop detta.
Tillsätt oljan droppvis i början och därefter i en fin stråle. Vispa hela tiden tills du får en krämig konsistens. Tillsätt gurkan och smaka av med kryddor. Servera till hamburgare, kött, kyckling, sallad eller liknande.
Testade denna i fredags, den var grymt god! Kommer nog aldrig köpa dressing igen, tack!
Hej!
Va roligt att du tyckte om den, den här numera standard här hemma! Gillar verkligen idén på att skippa de färdiga varianterna, håll dig till denna så har du alltid en bra dressing! 🙂
Ha de fint! /Hannah
Jag fick den inte tjock, vad gör man för fel då?
Hej!
Kanske arbetades inte oljan in ordentligt, det är viktigt att tillsätts den droppvis så att man ser att såsen hela tiden tjocknar.
/Hannha
Tillsätt lite idealmjöl, så blir den fastare. Felet är säkerligen att du inte droppade! i oljan.
Pingback: Läcker hamburgare med whiskey och bacon – mums för sommarens grillfester! | Alla goda ting
Pingback: Saftiga och lättbakade hamburgerbröd! | Alla goda ting
Trodde jag hade köpedressing hemma men så var det inte. Googlade fram den här och svängde ihop. Var väl inte så impad förrän jag insåg att jag glömt vinägern i. Vispade i den och gurkan och sa wow! 🙂 Tack för receptet!
Tack själv, kul att du gillade den! Alla komponenter är viktiga på sitt sätt 😉
Hej
Jag är inte tokförtjust i dijonsenap, kan den bytas ut mot vanlig senap tror du?
Hej hej,
Det går fint, det har jag också gjort ibland om den andra varit slut! 🙂
Hej! Om man gör det efter ditt recept, hur många portioner blir det då? 🙂
Hejsan!
Jag skulle säga att det räcker till i alla fall 8 rejäla hamburgare. 🙂 Fast egentligen mer än så när jag tänker efter 😉
Med vänlig hälsning
Hannah
roligt den här ska jag pröva ikväll till högrevsburgare 🙂 kan man ha olivolja istället för rapsolja?
mvh Anna
Supergott! Det här hamnar i den privata receptsamlingen.
Stort tack!
Detta recept ska jag testa 🙂
Låter gott. Ska det vara vanlig chilisås eller sweet chili?
Jag använder en vanlig chilisås, vilken styrka man vill ha är förstås helt valfritt!
/Hannah
Kanongod och plättlätt att göra
Hade aldrig gjort egen förut Men nu blir det den här hädanefter 🙂
kan man göra den dagen innan?
Hej Sara,
Det har jag gjort flera gånger och det har inte varit några problem! Täck bara bunken med lock eller plast så blir det bra,
Med vänlig hälsning
Hannah
Den blev supergod! Hade ingen aning om att det var så här enkelt att göra egen hamburgerdressing. 🙂
Jag fick den inte tjock, vad gör jag för fel då?
Viktigt att alla ingredienser är rumsvarma (eller är det kanske samma temp bara?) när man vispar till den, annars så skär sej oljan och ägget. Samma procedur som majjo eller aijoli vettu.
Mycket god! Jag gillar inte hamburgerdressing så mycket men den här fick mig att ändra mig 🙂
Superdupergod!!!! Aldrig att jag köper färdig mer!!!!!🤗tack för att du delar med dej av receptet!
Supergod – tack för receptet 😀👍
Supergod! Har gjort den flera gånger! Tack!