Köttfärsbiffar och hyvlad zucchini i gräddig svampsås – LCHF-middag


Hej på er!

Det är dags för ett litet middagstips, och detta tips är i lite LCHF-anda.

Zucchini är en grönsak som är uppskattat inom LCHF eftersom att det innehåller förhållandevis få kolhydrater och det går att variera på många olika sätt. Idag har jag valt att använda zucchinin som substitut för pasta och detta ihop med en god svampsås passade perfekt till ett par goda köttfärsbiffar.

Barnen fick pasta till sina köttfärsbiffar men både två tyckte mycket om grönsaksblandningen så att de åt lite av varje.

Jag hade lite kantareller i frysen som jag använde till svampsåsen men det går bra med färska eller konserverade också.

En kanongod rätt som passar utmärkt en vanlig vardag eftersom att det går snabbt att laga till. Att det var väldigt gott gör inte saken sämre : )

Köttfärsbiffar med zucchini och svampsås (4 portioner)

800 gram köttfärs
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
Salt och peppar, eventuellt lite chilisås
2 st zucchini
250 gram kantareller
3 dl vispgrädde
Eventuellt en skvätt soja
Smör till att steka i

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färs med grädde, ägg, vitlök och kryddor. Forma biffar, bryn dem i smör så att de får fin färg och sätt sedan i den i ugnen för att bli färdiga. Det tar ca 20 minuter.

Skala zucchinin med hjälp av en potatisskalare. Hyvla zucchinin med en osthyvel och lägg åt sidan. Dela kantarellerna i mindre bitar om de är stora, fräs dem i smör. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt lite soja om du vill det. Låt detta koka upp och tillsätt zucchinin. Vänd runt och låt allt bli varmt.

Servera med köttfärsbiffarna och gärna en god sallad.

Blanda ihop smeten till färsen. Forma biffar och stek dem runt om, och det de sedan bli färdiga i ugnen.

Koka upp svampblandningen och vänd ner zucchinin. Låt allt bli varmt och servera med biffar, eller något annat tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.