Söta päronmuffins med valnötter, råsocker och kardemumma!


Hej mitt i natten!

Sitter här och väntar på att bli trött ; ) Passar på att tipsa dig om ett gott litet bakverk jag svängde ihop tidigare idag. Muffins är ju så himla smidigt att baka – det går fort, är väldigt gott och så går det ju att variera i oändligthet!

Muffinsen jag gjorde idag är smaksatta med söta päron, råsocker valnötter och mumsig kardemumma och jag måste säga att det blev en jättebra kombination! Jag är egentligen inte jätteförtjust i kardemumma men här var det riktigt gott. Det blev en lagom sötma och valnötterna gav ett bra tuggmotstånd.

Muffins med päron, valnötter och kardemumma (12 st)

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl gräddfil
50 gram smör
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

2 päron
1 tsk kardemumma
1,5 msk råsocker
3 msk grovhackade valnötter

1 msk råsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader. (200 grader om du använder varmluft)
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker med elvisp så att det blir riktigt poröst.
Tillsätt smöret och gräddfil. Vänd runt ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner detta i äggsmeten. Vänd varsamt runt.
Tärna päronet i ganska små bitar och blanda dessa med råsocker, valnötter och kardemumma.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. (bakar du utan plåt kan det vara en bra idé att ta dubbla formar så att de håller formen)
Fördela hälften av smeten i muffinsformarna och lägg sedan lite päron-fyllning i varje form. Toppa med resterande smet. Strö över lite råsocker och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Blanda ihop fyllningen.

Fördela hälften av smeten i formarna och lägg på päronfyllningen. Toppa med resterande smet.

Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med sticka så att de är torra i mitten.

Låt muffinsen svalna och servera : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.