Fläskkotletter med champinjoner i krämig grönpepparsås och blomkålsmos 1


IMG_9517

Hej och hallå!

Regnet har öst ner sedan efter lunch men det har varit ganska mysigt trots allt. Jag och barnen trotsade de tunga regndropparna och gick på en långpromenad som innehöll både lekplatsbesök och ett besök vid en sjö för att mata änderna – något som barnen tyckte var jättemysigt! Jag är egentligen inte överförtjust i fåglar (änder, ankor och annat är ju gulligt) men när de stora gässen kom på besök passade vi på att gå mot lekplatsen. ; ) Lite bröd fick de dock allt i magen men de blev nog mest purkna på att sonen tryckte i sig hela smörgåsen mitt framför ögonen på dem istället för att dela med sig men så kan det vara med tvååringar : )

Ett litet middagstips tänkte jag titta inom med. Jag tycker om rätter som man kan lägga in i ugnen och som klarar sig bra själva – perfekt till vardags när det är en massa andra saker man behöver greja med. Den här lilla gratängen består av fläskkotletter och smörstekta champinjoner och en god och krämig sås smaksatt med dijonsenap och grönpeppar. Jag serverade blomkålsmos till med pasta, ris, potatis och/eller en stor sallad funkar fint till.

Lätt att göra, gott för hela familjen och perfekt att lägga i en matlåda till kommande dagar!

Fläskkotletter i grönpepparsås (4 personer)

800 gram fläskkotletter
250 gram champinjoner
4 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1,5 msk dijonsenap
2 msk soja
1 msk krossade/mortlade grönpepparkorn
Smör

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde varmluft.
Bryn fläskkotletterna i smör, peppra dem gärna, och lägg över i en ugnsfast form. Fräs champinjonerna i smör ett par minuter och fördela dem över kotletterna.
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp. Smaka av såsen och häll den över köttet. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter, tills köttet är färdigt.
Servera med valfritt tillbehör.

IMG_9486

Bryn kött och champinjoner och blanda därefter ihop ingredienserna till såsen och låt den koka upp.

IMG_9499

Häll såsen över köttet och gratinera det hela i ca 30 minuter. Servera med valfritt tillbehör.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Fläskkotletter med champinjoner i krämig grönpepparsås och blomkålsmos