Hemgjord kexhoklad – snabbt, enkelt och jättegott! 3


IMG_0407

Go kväll vänner!

På eftermiddagen svängde jag ihop lite godis här hemma och det blev så gott att jag bara var tvungen att direkt hoppa in hit och skriva ner receptet!

Nu är det dags för hemgjord kexchoklad! Det är superlätt att göra, och jättegott! Man använder sig av vanliga smörgåsrån som du ”fyller” med en nougat-och chokladblandning och så doppar du i smält choklad. Sen är det färdigt! Visst är det väl smidigt? Det finns lite olika recept på nätet så jag blandade lite : )

Fyllningen kan man variera lite som man vill, är man inte superförtjust i nougat (som jag själv) kan man öka mängden choklad. Jag gjorde min kex ”4 rån höga” men det kan du bestämma själv. Jag gjorde 4 st kakor av 4 rån höga och då tyckte jag att fyllningen räckte fin

Köp hem ett paket rån, nougat och choklad så kan du börja fixa – gör den i vilken storlek du vill! : )

Hemgjord kexchoklad

16 st smörgåsrån
150 gram nougat (jag hade Odense)
25 gram mörk choklad
25 gram ljus choklad

150-200 gram ljus choklad att doppa i/pensla på

Gör såhär;

Smält nougaten och de mindre mängderna choklad i en skål över vattenbad. Låt svalna ett par minuter. Bred fyllningen på ett rån, lägg på ett rån – pensla på fyllning osv men pensla inte på översta lagret. Upprepa tills kexet fått önskad höjd och lägg på bakplåtspapper. (gärna på en skärbräda eller liknande så att du kan sätta in dem i kylen)

Upprepa med alla kex och lägg in i kylen ca 20-30 minuter. Smält den större mängden choklad över vattenbad och ta av kastrullen från plattan, låt svalna någon minut. Dela kexen om du önskar och doppa sedan/pensla choklad på den. In i kylen i ca 30 minuter, ät och njut! : )

IMG_0400

Mums! Jag delade varje stort rån i 3 delar.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Hemgjord kexhoklad – snabbt, enkelt och jättegott!