Kryddiga nötter – sött, starkt och salt i en härlig blandning! 2


IMG_0684

Hej på er allihop!

Åh, jag önskar ofta att dygnet skulle ha mer än 24 timmar! Då hade jag hunnit allt jag velat! : ) Det har varit ett par dagars frånvaro från bloggen pga gäster och renovering här hemma men nu ska jag försöka kika in hos er  varje dag igen!

Imorgon är det ju nyårsafton och vi har gäster hela dagen – från lunch ändå in på småtimmarna, jättetrevligt! Blir det festligheter hos dig?

Vi kommer att äta tre-rätters på kvällen och en enklare lunch mitt på dagen. Återkommer med bilder och recept! Självfallet blir det lite fika och småplock till kvällen och skumpa vid tolvslaget!

Nu tänkte jag bjuda på ett väldigt enkelt recept på kryddiga nötter, perfekt att servera dina gäster imorgon kanske? Eller bara vilken kväll som helst, goda är dem!

Du gör dem enkelt genom att välja ut dina favoritnötter och så kryddar du dem efter tycke och smak, kombinationen nedan gör dem söta, lite starka och salta i ett – mumsigt! De blir lite klibbiga pga honungen men det tycker jag bara är gott.

Vi hörs en sväng imorgon igen!

Kryddiga nötter

3 dl valfria, naturella nötter (jag hade även ett par matskedar pumpafrön och solrosfrön)
1,5 msk strösocker
0,5 krm malen kanel
1 krm cayennepeppar
0,75 tsk salt
0,75 tsk rapsolja
1 msk honung
0,75 msk kallt vatten

Gör såhär;

Rosta nötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader, rör gärna någon gång.
Blanda socker, kanel, salt och cayenne i en liten skål och blanda de flytande ingredienserna i en kastrull. Låt detta koka upp och rör ner kryddor och nötter. Blanda ordentligt och häll upp på bakplåtspappersklädd plåt för att svalna.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Kryddiga nötter – sött, starkt och salt i en härlig blandning!