Morotskaka med vit chokladfrosting!


IMG_1640

Hej på er,

Sitter här med datorn i knät, maten står i ugnen och lugnet har lagt sig! Minsta dottern har spenderat dagen med mormor och morfar medan jag, maken och de två ”större” barnen (3 och 5 år) har varit i Lund hela dagen för shopping, lunch, lördagsgodis och barnens första biobesök – jättemysigt! Har du haft en bra helg?

Jag älskar ju att baka (det är inte direkt någon nyhet) och igår bjöd jag mina kära klasskamrater på fika och det togs emot med öppna armar! Jag bjöd dem på denna fantastiska morotskaka – den är så galet god och jag kan göra den hur många gånger som helst utan att tröttna. Alla älskade den och det hoppas jag att ni också kommer att göra!

Som topping till min kaka gjorde jag en frosting med vit choklad och den blev SÅ god! Detta är ett sånt recept du bara måste prova, du kommer att bli överöst med komplimanger och det är ju inte helt fel… ; )

Världens bästa morotskaka!

4 dl strösocker
4 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl olja (välj en nuetral olja utan smak, ex rapsolja)
6 dl finrivna morötter (ca 3-4 st större morötter)

Gör såhär;

Smöra och bröda en ugnsform, ca 30×40 cm. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Riv morötterna fint. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggblandningen. (rör inte, då blir kakan kompakt). Tillsätt därefter morötterna och oljan. Blanda allt ordentligt, men varsamt. Häll ner smeten i formen och grädda i 150 grader, i ca 30-40 minuter. Känn med sticka. Låt svalna.

Vit chokladfrosting

200 gram vit choklad
300 gram smör
300 gram naturell philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
400-500 gram florsocker

Gör såhär;

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Se till att smöret är mjukt/rumstempererat och vispa det mjukt med elvisp. Tillsätt den vita chokladen och vispa ihop detta. Tillsätt därefter ost och vaniljsocker och tillsätt florsockret efterhand. Vispa till du fått en tjock och krämig frosting. Spritsa eller bred frostingen över kakan när den svalnat.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.