Morotsrulltårta


morot1

Hej på er,

Så härligt att det är fredag igen! Här ska vi ha lite kalas för dottern som fyller 4 nästa vecka så jag hoppas att jag har en hel del godsaker att bjuda er på nästa vecka.

Jag tänkte faktiskt att vi skulle dra till med en godsak redan nu, en klassisk rulltårta med twist! Gott, enkelt och perfekt att slänga ihop om man vill ha lite fredagsfika.

Jag älskar morotskaka och den är en just en sådan kaka fast i rulltårtsversion. Toppen ju! Du måste prova!

Morotsrulltårta

2 hela ägg
1 ½ dl strösocker
1,5 dl morot, finriven
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald kanel
2 msk neutral olja

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram färskost
1 äggula, lätt uppvispad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt och vänd varsamt ner de finrivna morötterna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd därefter ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd slutligen ner oljan och vänd till en jämn smet.. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

Lägg fram ett bakplåtspapper och strö lite strösocker på pappret. Ta ut kakan och vänd upp den på sockret. Dra försiktigt av pappret.. Låt kakan kallna..

Vispa ihop smör, florsocker, färskost och vaniljsocker. Rör ner äggulan i blandningen och bred på fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt och förvara i kyl. Dekorera enligt önskemål..

morot2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.