Laxtournedos med färskost och soltorkade tomater


lax1

Hej på er,

Här är det en riktigt regnig måndag! Hoppas du får lite sol att starten på veckan blir riktigt bra!

Jag tänkte att vi går hårt ut och kör igång med ett härlig recept redan på förmiddagen! Vi hade gäster igår (den vanliga smakpanelen…) så självfallet blev det lite nyheter på middagsbordet.

Jag lagar ju tyvärr inte sådär väldigt mycket fisk men det måste verkligen bli ändring på det känner jag, det är ju så himla gott när man får till det!

Igår hade jag en färsk laxsida i kylen som jag förvandlade till härliga tournedos! Dessa läckra snäckor fyllde jag med färskost, soltorkade tomater, rödlök och annat gott! Serverades tillsammans med en god sallad och hemgjorda duchesse. Riktigt smaskigt! Servera gärna någon form av kall sås till om du önskar det.

Laxtournedos

1 kg lax, filéer eller hel sida som du själv delar (blir ca 6-8 snurror beroende på hur stora du gjort dem)
250 gram färskost – naturell eller med smak, det väljer du själv
1 tsk tomatpuré
1 liten rödlök
Ett knippe färsk dill, hackat
1 msk färskpressad citron
Salt och peppar
5-6 bitar soltorkade tomater, hackade

Gör såhär;

Dela laxen på mitten så att den kan vikas ut till en avlång bit. Blanda ihop ingredienserna till fyllning och smaka av. Bred på fyllning på varje bit lax och rulla ihop till en fin snurra. Fäst dem med en tandpetare eller lägg i bullformen så håller de formen. Lägg i ugnssäker form och stek i ugn i ca 20 minuter i 200 graders värme. Laxen bör ha en innertemperatur på ca 56 grader.

lax3

Redo för att åka in i ugnen! Toppa gärna med några extra bitar av de soltorkade tomaterna.

lax2

Toppa gärna de fina snurrorna med färska örter inför servering!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.