Vintergranola med kokos, vanilj och pistage!


Hej på er,

Hoppas att ni fått en fin start på veckan!

Idag är det dags för ett litet frukosttips i julanda, en ljus och vintrig granola.  Den här granolan har kokos som bas och är smaksatt med vanilj och pistage. Vill du istället ha kanel, kardemumma, pepparkakskrydda, nejlika eller någon annan krydda går det förstås fint. Pistagenötterna är fina för färg, smak och konsistens.

Servera granolan till frukostyoghurten och morgonen är gjord! Riktigt mumsigt!

Granolan kan du i princip göra hur stor eller liten du vill men såhär gjorde jag min;

Vintergranola

3,5 dl riven kokos
1,5 dl kokoschips
1 dl skalade pistagenötter
2 msk ljus sirap eller honung
Vaniljpulver
4 msk kokosfett
Krydda efter tycke och smak

Gör såhär;

Hacka pistagenötterna något och blanda med kokos och chips i en skål, tillsätt kryddor. Smält ihop kokosfett och sirap och blanda med kokosmixen. Strö ut på bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 10 minuter, 175 graders värme. Passa noga! Rör om ofta så att allt får färg. När du är nöjd med färgen tar du ut plåten och låter det hela svalna. Den kommer att bli krispig när de svalnar/torkar. Förvara torrt och svalt.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *