Knäckig päronpaj med mjölkchoklad


Hej på er,

Ny vecka, nya tag!

Här på bloggen blir det sötsaker på veckans första dag, en härlig paj!

Den här pajen har jag fyllt med mjuka päron och mjölkchoklad men du kan välja själv vilka frukter eller bär du vill. Täcket är lite annorlunda mot den klassiska smulpajen, här är det knäckigt med havregryn och sirap. Supergott!

Servera gärna med vispgrädde, en kula vaniljglass eller vaniljsås.

Knäckig päronpaj

4 st päron
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Ev kanel eller kardemumma
50 gram riven mjölkchoklad

Knäcktäcke

150 gram smör
1 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
2 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär päronen i bitar/klyftor och blanda med socker, vaniljsocker, mjölkchoklad och eventuell kanel/kardemumma. Häll ner blandningen i en smord pajform.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädde och sirap, låt detta koka upp under omrörning. Rör ner samtliga torra ingredienser i en bunke och tillsätt i smörblandningen. Bred ut smeten över päronfyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna något och servera med glass eller vaniljsås.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *