Tjingeling!
Hoppas att du haft en fin Valborgsmässoafton och en trevlig 1:a maj!
Imorgon är det dags för jobb och vardag, och jag tänkte att vi skulle dra till med ett litet mellistips, eller varför inte en lättare lunch? Här hemma älskar barnen pannkakor men det tar ju en evighet att steka en massa tunna pannkakor… Har du provat pannkaksmuffins? Det borde du, en supersnabb variant av pannkaka som du gör i muffinsplåt.
Servera med valfria tillbehör precis som till klassiska pannkakor. Gott va? 🙂
Pannkaksmuffins (12 st)
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 hela ägg
5 dl mjölk
Smör
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader, jag hade inte varmluft. Smörj en muffinsplåt noga med smör
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ner 2 dl mjölk. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills du fått en klumpfri smet.
Vispa ner 3 av äggen – ett i taget – och separera det sista ägget. Vispa ner gulan i pannkakssmeten och vispa upp äggvitan till ett skum. Vänd ner detta i smeten och häll upp i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, de puffar upp en hel del och sjunker sedan ihop – helt i sin ordning!
Lossna försiktigt från formen och servera!
Pingback: Pannkaka i långpanna – Alla goda ting