Hej på er!
Idag blir det en klassiker – nämligen recept på pannkakor. Barnsligt gott är det och tillbehören kan du variera i det oändliga.
Hur äter du dina pannkakor? Stek dem i äkta smör, gör dem tunna och grädda den lagom länge. Perfektion! Du kan använda nedanstående recept både till pannkakor och till plättar.
Klassiska pannkakor/plättar (ca 8-10 pannkakor)
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1/2 tsk salt
3 msk smör
Gör såhär;
Mät upp mjölet i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa detta till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och vispa samman.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa i saltet. Låt smeten vila i ca 20-30 minuter. Rör ner 3 msk smält smör.
Grädda pannkakorna/plättarna tills de är genomgräddade.