Tjingeling,
Midsommarhelgen lider mot sitt slut, hoppas att du haft fina dagar oavsett vad du pysslat med.
Jag antar att många av er tänt grillen inför kanske både middag och lunch och nu tänkte jag att ni skulle få världens enklaste recept på en dessert som tillagas på grillen och med dess eftervärme.
Grillad banan är en klassiker och superenkelt att göra. Du väljer din egen favoritchoklad och kan dessutom trycka ner andra godsaker som exempelvis nötter eller som i detta fall marshmallows. Servera med glass eller grädde.
Grillad banan
En oskalad banan per person
Valfri mängd choklad, ca 25 gram
Eventuellt nötter eller marshmallows
Aluminiumfolie
Gör såhär;
Skär en skåra på längden. Stoppa ner fyllning och vira in bananen i folie. Lägg på grillen och låt eftervärmen göra bananen mjuk och varm. Låt svalna något och servera med glass eller grädde.