Hej!
Då var det måndag och bara några dagar kvar till julafton! Idag har vi, jag och barnen, klätt granen och lyssnat på julmusik en lång stund. Mysigt! 10 minuter efter att granen var färdig kom dock en 9-månaders liten herre och ville riva ner belysningen medan storasystern plockade ner kulor för att sätta dem i en rad längst ner. Så var det med det 🙂
Dagens första projekt i köket blev dessa fantastiskt goda, spröda och juliga saffransbiscottis med hel mandel och annat gott. Perfekt till julafton – både att bjuda på och att ge bort i en fin burk!
Gyllne, spröda saffransbiscottis
Receptet ger ca 30 st biscottis
100 gram smör
1 gram saffran (2 påsar)
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1,5 dl hel mandel
Råsocker
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Häll i saffran och rör om.
Häll saffransblandningen i en bunke och tillsätt äggen. Rör om så att det blandar sig.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. (även nötterna) Vänd ner detta i saffransblandningen.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i bitar som är ca en centimeter tjocka. Lägg tillbaka dem på plåten.
Nu ska dem torka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt de stå någon timme tills de torkat.
Gyllengula längder med knastrigt råsocker på väg in i ugnen
Nygräddade och färdigskurna – dags för en tur till i ugnen.
När skorporna svalnat läggs de i en glasburk eller liknande för förvaring.
Så gott det ser ut! Och du och kameran verkar ju ha blivit bra kompisar 😉
Underbart gott! Knapriga och fin saffranssmak.
Pingback: Lättbakade pepparkaksbiscotti! – Alla goda ting
Pingback: Polkagrisbiscotti med kokoschips – Alla goda ting
Pingback: Knapriga biscotti med mandel, choklad och clementin – supergoda! – Alla goda ting