Hej på er!
Det riktigt kliar i fingrarna nu inför julen, jag vill baka och pyssla i massor! Visst är det mysigt!?
Något som är starkt förknippat med jul, advent och egentligen hela december är pepparkakor! Små, stora, hårda, mjuka, som de är eller med ost på, dekorerade med kristyr osv….. Det finns en uppsjö av varianter och under nästa vecka tänkte jag försöka knåpa ihop ett riktigt bra recept som ni ska få ta del av snarast möjligt!
I affären finns färdig pepparkakskrydda att köpa och den smakar faktiskt bra, men nu tänkte jag ge mitt bästa tips på en egen blandning av just pepparkakskrydda. Den är superenkel att göra och håller länge om du förvarar den lufttätt!
Visst är det väl också en söt liten sak att ge bort i present? Kanske med en fin liten lapp med ett härlig recept på knapriga pepparkakor – något som uppskattas av många!
Pepparkakskrydda
2 msk kanel
1,5-2 msk malen, torkad ingefära
1 msk malen kardemumma
1 msk malen nejlika
Ev 1 krm vaniljpulver om så önskas
Gör såhär;
Blanda alla kryddor i en burk (ex av glas) och rör om. Färdigt! : )
Eftersom att kryddmixen innehåller rena kryddor så kan du använda den till vilket recept du vill och du behöver inte justera någon sockermängd, den fungerar också fint inom LCHF.
Pingback: Pepparkaksbullar – kanelbullar med jultwist! | Alla goda ting
Hur doserar man när man skall baka pepparkakor? T.ex när det står 2 msk kanel, 1 msk ingefära, 1 msk nejlikor, 1 msk kardemumma
Pingback: Mjuk pepparkaka – Alla goda ting