Frysrensning – Fylld lövbiff med färskost och bacon


Just nu är frysarna här hemma fullproppade med mat och idag blev det ett par lövbiffar som fick hamna på lunchmenyn. Lövbiff är ju väldigt tacksamt att arbeta med eftersom att det går snabbt att tillaga, och det går att variera väldigt mycket. Perfekt när man har små barn som stojar runt omkring och man inte har tid för något avancerat.

Fyllningen till dessa lövbiffar var mycket enkel – en krämig, god färskost med vitlökssmak samt stekt bacon. En perfekt kombination! Jag serverade dessa ”rullader” med en sallad och bearnaisesmör, men man väljer självfallet tillbehör efter vad man själv vill ha. Nu gjorde jag bara en liten sats men det är lätt att bara öka mängderna och göra så många rullader man behöver.

Fylld lövbiff (1-2 personer)

3 skivor lövbiff (ca 300 gram)

4 skivor bacon

1 dl färskost med vitlökssmak (ex Philadelphia-ost)

Salt och peppar

Ev ngn msk grädde

Gör såhär;

Skär baconet i mindre bitar och stek det. (låt det dock inte bli för knaprigt). Låt svalna något.

Blanda bacon med färskosten samt salt och peppar. Om du vill ha starkare vitlökssmak kan du pressa i en vitlöksklyfta i blandningen.

Lägg ut en lövbiff i taget och fördela blandningen på ena kanten. Rulla ihop till en rullad och peppra lite.

Stek rulladerna i smör tills de är genomstekta och servera.

Lägg ut en lövbiff och bred på röran på en kant. Rulla ihop. Fortsätt tills alla rullader är klara.

Krydda rulladerna med peppar och ev lite salt, och stek dem i smör.  Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.