Köttfärssås med glöggtouch!


IMG_4661

Go kväll på er!

Jag har JULLOV – kan ni förstå vad skönt!? Underbart! : ) Nu ska jag försöka ta igen mig lite, fira jul, blogga och komma i ordning här hemma men jag vet att jag kommer att tycka att det är jätteskönt att komma tillbaka till allt sen igen. Om ett tag…

Nu är det dags för er att få ett recept till att lägga till samlingen! Jag brukar bli rätt trött på all julmat såhär i dagarna kring/efter jul så nu tänkte jag dra fram en gammal klassiker och bara ge dig lite jultouch, utan skinka, korv, ägg och sill… ; )

Vad sägs om en klassisk köttfärssås med glögg? Låter det konstigt? Kanske, men det var väldigt gott! Det smakar egentligen inte jättemycket glögg utan ger mer en god mustighet till såsen. Det beror självfallet på vilken sort man använder så testa dig fram!

Såhär blev min variant : ) Ni får ursäkta att bilden inte är den allra bästa, det var lättare sagt än gjort att fota med en tvååring på ena höften.

Köttfärssås med glögg (4-6 portioner)

800 gram blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1 paket bacon
1 förpackning passerade tomater
0,75 dl glögg
1 tsk soja
2 dl vatten
Torkad timjan och svartpeppar

Gör såhär;

Hacka lök och vitlök, strimla bacon. Fräs färsen i smör i en panna och tillsätt bacon och löken. Fräs ihop ett par minuter, tillsätt passerade tomater och vatten. Krydda med soja, peppar och timjan och låt koka ihop på medelvärme tills lite vätska reducerats. Häll i glöggen, smaka av med kryddor och låt småkoka i ca 10 minuter. Servera gärna med nykokt pasta och kanske lite ost på toppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *