Köttbullar till midsommar


kottbullar1

Hej på er!

Jag har varit på en minisemester i London över helgen och eftersom att mitt Wifi var sådäääär så blev det däremot inte heller så mycket uppdaterat här. Ordning och reda på det nu, i veckan kommer det massor av goda recept du kan använda dig av till midsommar!

Du som följer mig på Instagram har kanske sett lite bilder från helgen dock? Om du inte följer mig så får du allt se till att göra det på en gång – @allagodatingse : )

När vi var i London var vi på ett supertrevligt bröllop och efter att vi kastat Rosblad på brudparet serverades det champagne och canapes. Bruden är från England och brudgummen från Sverige vilket gjorde det som serverades på fatet både såg olika ut, och smakade olika – jättetrevligt!

En canape i all sin enkelhet var en köttbulle med lingonsylt, den hade en fantastiskt god smak! Denna smak satte igång mina smaklökar och därför blir årets midsommarköttbullar en ny variant!

Köttbullar med dijon och gräslök (valfri mängd beroende på köttbullarnas storlek)

1 kg blandfärd
4 msk flytande kavlfond
Salt och peppar
1-2 tsk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
2 ägg
Valfri mängd gräslök
Smör

Gör såhär;

Blanda färs, ägg, fond, salt och peppar, finriven vitlök, senap och finklippt gräslök. Forma till köttbullar och stek i stekpanna och servera på valfritt tillbehör.

kottbullar2

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.