Kryddiga färsspett till grillen! 1


IMG_2969

Go kväll!

Solen har gått ner och en intensiv dag är till ända. Imorgon blir det minst lika effektivt med gäster och annat trevligt så jag borde definitivt lägga mig. Snart. Det var ju det där med att jag önskade att dygnet hade fler timmar… ; )

Jag behöver plugga en del och så måste jag ju faktiskt ge er ett nytt recept! För er som följer bloggen på Facebook spanade säkert för någon helg sedan in att vi hade en liten grillmiddag där jag bjöd på diverse godsaker – marinerad potatis, kalla yoghurtsåsen, marinerad kycklingfilé och så dessa goda färsbiffar!

Gör dem som spett och lägg på grillen eller stek den i panna/ugn – det går lika bra vilket som! Vill du ha biffarna extra heta tillsätter du lite extra sambal olek och spiskummin, krydda lite som du vill! Toppengott!

Kryddiga färsbiffar (6-8 personer)

1,5 kg blandfärs
2 ägg
1,5 dl cremé fraiche
1 msk spiskummin
1,5 tsk sambal olek
1 tsk soja
2 msk honung
Peppar

Gör såhär;

Blanda samtliga ingredienser ordentligt i en bunke. Krydda gärna lite extra för riktigt heta biffar. Forma dem till spett/stora bullar och grilla på grillen eller stek dem på panna och låt dem stekas klart i ugnen i ca 15-20 minuter (200 grader) beroende på storlek. Servera med valfritt tillbehör!
Finhackad färsk persilja


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kryddiga färsspett till grillen!