Gör eget naturgodis – torkade äppelringar!


För ett antal dagar sedan upptäckte jag att jag hade en del äpplen hemma och fick ett sug efter att hitta på något med dem. Äpplen är förstås väldigt tacksamt att baka med men eftersom att man inte kan göra kakor hela tiden så fick jag hitta på något annat.

Jag tänkte att torkade äppelringar kunde vara en kul grej att testa, bra för såväl vuxna som barn att tugga på! Det tar förstås några dagar innan de är klara men de blev väldigt goda och var enkla att göra!

Egentligen finns inget specifikt recept utan du väljer själv hur många äpplen du vill använda. Tänk på att om du väljer ett syrligt äpple så kommer även de torkade ringarna att få en syrlig smak. Föredrar du en sötare smak väljer du förstås ett sötare äpple.

Torkade äppelringar

3 st äpplen

Gör såhär;

Skala äpplena. Ta bort kärnhuset och renskär så att alla eventuella små skalrestera försvinner.

Skiva äpplena ganska tunt. Häng upp alla ringar på träpinnar och låt dem torka i 3-5 dagar.

Klart! 🙂

Skala och kärna ur äpplena.

Skiva äpplena ganska tunt.

Häng upp skivorna och låt dem torka.

Låt dem torka i ca 3-5 dagar.

Tyvärr hann jag inte ta någon ”snygg” bild på ringarna. Dottern kastade sig över dem och vips så var de slut! Jag antar att det var ett gott betyg!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *