Kolastekta kaneläpplen med vaniljglass 1


 

Hej på er,

Fredag – woop woop! Hoppas att du har en härlig fredag och helg framför dig!

Nu är det verkligen höst. Vädret skiftar, löven ändrar färg och det blir sådär mysigt mörkt på kvällen. Men hösten kommer ljuvliga äpplen och idag tänkte jag att ni skulle få ett desserttips, och jag vill nästan lova att det här kommer bli en favorit i höst! Snabbt, enkelt och framförallt väldigt gott. Detta kommer bli uppskattat av stora som små.

Den här desserten består av två delar, äpplen och glass. Om du inte vill göra egen glass så går det förstås bra att servera den med en kula god, färdigköpt vaniljglass. Vill du ta en mellanväg och göra en uuuuunderbar glass på kondenserad mjölk så använder du receptet som finns här. Vill du ha en ren vaniljglass smaksätter du smeten med vaniljsocker efter tycke och smak istället för curd och maränger.

Äpplena steker du i stekpanna och när de är klara är de omslutna i en härlig kolasås. Ihop med glassen blir det en vinnande kombination. Jag är ju ett fan av smaker och testar gärna nya kombinationer, testa att låta en rosmarinkvist koka med en stund i kolasåsen – riktigt gott!

Okej, prova prova prova! Helst igår 😉

Kolastekta kaneläpplen med rosmarin och vaniljglass

4 äpplen
50 gram smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
En nypa salt
Färsk rosmarin
Vaniljsocker och kanel efter tycke och smak
Valfri mängd vaniljglass

Gör såhär:

Skala och klyfta äpplena. Stek den i smör tillsammans med socker, kanel, sirap och vaniljsocker. Tillsätt grädden och låt puttra samman tills det blir en kolasås. Låt färsk rosmarin puttra med en stund om du önskar. Servera de varma äpplena med vaniljglass.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kolastekta kaneläpplen med vaniljglass