Middagstips – kyckling, grönsaksmos och bacon/svamp-strössel 1


Kyckling är en av mina favoriter när det gäller protein – gott, snabblagat och något som går att variera väldigt mycket!

I det här inlägget bjuder jag på en ugnsstekt kycklingfilé (krydda efter smak) tillsammans med ett gott grönsaksmos och ett ”strössel” gjort på svamp och bacon.

Strösslet gör du enkelt genom att steka bacon och svamp (jag valde trattkantareller) tills allt fått en fin färg. Jättegott till både fisk, kyckling och kött. Detta strössel är ett tillbehör vi äter ganska ofta, riktigt gott!

Mitt grönsaksmos gör jag enligt nedan. Ibland gör jag det på enbart blomkål men även ibland som idag, att jag gör en mix av blomkål och broccoli. Eftersom att grönsakerna kokas en del i grädde så blir moset härligt krämigt. Ett mos som även brukar gå hem hos barnen, pluspoäng! : )

Grönsaksmos (4 portioner)

1 blomkålshuvud

1 broccollistånd

1 dl vatten

2-3 dl vispgrädde

En klick smör

Kryddor

Gör såhär;

Dela blomkålen och broccolin i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten och grädde och låt koka upp. Koka på strax över medelvärme tills grönsakerna är mjuka och vätskan sugits upp. Mixa moset slätt och tillsätt en klick smör. Rör om och krydda efter smak med exempelvis salt, peppar och örtkryddor. (vitlök är också gott)

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Middagstips – kyckling, grönsaksmos och bacon/svamp-strössel