Bacon- och ägg-muffins med ost – kanonbra för LCHF:are! En mini-omelett :) 1


Tjingeling på er!

Jag har fått lite efterlysningar på bra LCHF-recept, och eftersom att jag blandar in en del LCHF-recept här hemma när jag testar mig fram genom receptsamlingar så bidrar jag gärna med lite favoritrecept!

Och detta är verkligen ett sådant, ett favoritrecept! Ägg och bacon är klassiska när det kommer till LCHF, det är bra mat som mättar och som innehåller få kolhydrater. Jag tycker även att ägg och bacon fungerar bra inom ”vanlig” kost, kanske till en mysig helgfrukost eller en snabb lunch. Oavsett vilket så tycker jag att du ska prova detta!

Det är som en muffins, eller en liten mini-omelett, som du snabbt rör ihop och gräddar i en muffinsplåt. Enklare kan det knappast bli, gott och billigt är det också.

Det är perfekt att ha dessa små mini-omeletter färdiga i kylen och äta vid frukost, till ett mellanmål eller liknande. De går förstås fint att äta kalla, men efter en halv minut i micron så är de som nya.

Ägg- och baconmuffins / små mini-omeletter (12 st)

10 st ägg

2 pkt bacon (ca 15 skivor)

1 dl vispgrädde

2 dl ost

Peppar, och gärna någon örtkrydda

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Skär/klipp baconet i mindre bitar och bryn det i stekpanna. Ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor. Blanda ner baconet. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. (jag satte på grill-funktionen under den sista tiden för att få lite extra fin färg på dem)

Ta ut och låt svalna på galler. När de kommer ut ur ugnen är de jättehöga och fina, men de sjunker ihop ganska fort. Det är dock helt som det ska vara så du har inte gjort fel om det blir så ; )

Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor och häll sedan ner baconet och rör om så att allt blandas.

Häll ner smeten i muffinsformat (helst i muffinsplåt också så att det blir riktigt stabilt), och grädda i ca 25 minuter med ugnen på 175 grader.

Låt dem svalna på galler och förvara sedan i kylen.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Bacon- och ägg-muffins med ost – kanonbra för LCHF:are! En mini-omelett :)