Härligt krämig wienernougat – choklad- och nougatdröm!


Hej såhär på kvällskvisten!

Jag har varnat er för en massa jul-relaterade blogginlägg och här kommer ytterligare ett : )

Jag är egentligen inte förtjust i nougat, faktiskt. Det brukar mest vara maken som smakar saker som har nougat i sig, så när jag gjorde detta godis – wienernougat, så trodde jag att det inte skulle vara något för mig. Så fel jag hade!

Detta var supergott! En riktigt krämig läckerbit med nougat, mörk choklad och rostade mandelspån. Enkelt att röra ihop och så skär man upp i det i så stora bitar man önskar. Variera gärna  wienernougaten genom att använda smaksatt mörk choklad, en ny twist på det hela!

Jag är ju hemma på heltid med tre småbarn så jag har inte möjlighet att stå i köket några större stunder åt gången utan jag gillar verkligen den här typen av godis -med  få ingredienser, det ska bara röras ihop och så klarar det sig självt i kylen! Knäck, kolakokning och diverse andra lite mer tidskrävande projekt får ske när de små sover på kvällarna. : )

Servera dessa härliga wienernougat-bitar till kaffet istället för kaka, eller låt de få en plats bland årets julgodis.

Krämig wienernougat

100 gram mandelspån
150 mörk choklad
250 gram nougat

Gör såhär;

Rosta mandelspånet i torr panna. Passa noga och rör om ofta så att inget bränns, det ska bara bli lätt rostats.

Smält nougaten i en skål över vattenbad, tillsätt finhackad mörk choklad. Häll ner blandningen i en skål och tillsätt mandeln. Rör om och häll ner i bakplåtspappersklädd form. (jag använde brödform)

Låt stelna i kylen.

Smält nougat och mörk choklad över vattenbad.

Rör ner mandelspånet i chokladblandningen.

Häll i form och låt stelna.

Skär upp i bitar och förvara i kyl.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *