Mjölkchokadfudge med kanderade mandlar 1


IMG_1223

Tjingeling,

Dags för lite julgodis igen!

Fudge är ju otroligt smidig att svänga ihop, går fort och smakar fantastiskt! Du kan egentligen smaksätta fudgen med vad du vill – den här gången blev det mjölkchoklad och kanderade mandlar!

Mandlarna fick åka runt i en varm sockerlag som sedan fick svalna för att till sist bara hackas snabbt. Ner i choklad, in i kylen och skär upp!

Kanderade mandlar

200 gram sötmandel, med eller utan skal
1 dl strösocker

Gör såhär;

Häll sockret i en panna och smält på medelstark värme tills det fått en ljusbrun nyans. Häll ner nötterna, vänd om och fördela på bakplåtspappersklädd plåt. Låt svalna och hacka i mindre bitar.

Mjölkchokladfudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk flytande honung
50 gram smör
100 gran choklad

Gör såhär;

Socker, grädde och sirap blandas i en kastrull. Låt blandningen koka upp tills det nått 120 grader, använd en termometer. Dra av kastrullen från plattan när den nått rätt temperatur och rör ner honung och smör, se till att allt blandas. Låt koka upp igen i ca 2 minuter, rör någon gång så att det inte bränns. Ta återigen av från plattan och häll ner hackad choklad. Rör om och tillsätt sist önskad mängd nötter. Häll upp i bakplåtspappersklädd form och låt stelna i kyl innan du skär upp den i bitar.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Mjölkchokadfudge med kanderade mandlar