Klassisk frukost med bacon och äggröra! God morgon!


God morgon på er!

Här är vi placerade vi frukostbordet för tillfället och äter en sen frukost. En maskin tvätt har vi hunnit med, sängarna är bäddade och diskmaskinen är redo för att köras igång – skönt att bli av med lite vardagssysslor och sedan koppla av med en god frukost.

Barnen sjunger för fullt vid bordet så jag passar på ett önska er alla god morgon!

Jag håller på med en liten rensning här hemma innan det är dags att fylla på kyl och frys igen så dagens frukost betår av en klassisk äggröra med bacon med även några bitar broccoli och en bit fröknäcke med lite krämig brieost på. En kopp te och ett stort glas vatten till blev alldeles utmärkt! Jag kokade jordgubbskräm till barnen igår så jag passade även på att provsmaka en klick.

Jag har lärt mig att alltid lägga upp lite för mycket mat på tallriken eftersom att de små här hemma gärna vill ”smaaaaaka” ovh vips så är hälften av ens egna mat borta ; ) Idag när jag väl lagt upp maten var det ingen som ville ha så jag hade lätt kunnat göra en röra beståeende av två ägg istället för tre. Jaja… : )

Receptet nedan är beräknat för en person men öka och minska som du vill. En matsked grädde/ägg – justera som det passar!

Vad har du för favoritfrukost? Tipsa gärna! Tipsa här, eller gilla bloggen på Facebook, www.facebook.se/allagodating, så kan du följa allt som händer där!

Äggröra (en portion)

2 ägg
2 msk vispgrädde
Kryddor
4 skivor bacon

Gör såhär;
Vispa ihop äg, vispgrädde och valfria kryddor i en bunke. Smält smör i stekpanna och häll i äggblandningen. Rör hela tiden tills äggröran fått önskad konsistens. Vissa vill ha den lite blötare, och andra vill ha det mer välstekt. Servera med bacon och gärna någon grönsak.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.