Frisk morotsmarmelad med kanel


Halloj på er!

Dagarna har gått i ett här senaste tiden…. Nu har ett par veckor passerat sedan vi skålade in det nya året men jag vill ändå tipsa dig om följande recept, en supergod marmelad som jag kokade ihop inför ostbrickan som serverades till nyår.

Det är en frisk, men ändå söt, marmelad med morötter och kanel – en jättegod kombination som fungerar fint till såväl en ostbricka som till frukostmackan.

Med hjälp av färdigt syltsocker kokar du snabbt ihop marmeladen och du behöver inte själv stå och måtta upp pektin osv, utan ner med allt i kastrullen, koka och häll upp på burk! Jättesmidigt och jättegott! Och så slipper du alla onödiga tillsatser, alltid ett stort plus hos mig! : )

Frisk morotsmarmelad med kanel (en burk)

500 gram syltsocker
250 gram fint rivna morötter
1 st citron
1 hel kanelstång
2 dl kallt vatten

Gör såhär;

Blanda alla ingredienser i en rymligt kastrull och rör om. Låt koka upp under varsam omrörning och låt koka kraftigt utan lock i ca 10 minuter. Häll upp marmeladen på ren burk och förslut den på en gång. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.

Blanda alla ingredienser och låt marmeladen koka upp. Koka sedan i 10 minuter, under omrörning.

Låt marmeladen koka i 10 minuter och häll upp på ren burk.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *