Hemgjord fikonmarmelad


Hej på er!

I helgen hade jag en liten tjejkväll hemma hos mig, och som vanligt blev det lite blandade godsaker – vin, ost, kex, frukt, chark och marmelad förstås. Jag hittade fantaaaastiska fikon i affären i lördagsmorse så självklart blev fikonmarmelad ett givet val att knåpa ihop.

Jag är överlag väldigt dålig på att köpa färdig sylt och marmelad, det är ju så himla enkelt att göra själv!

I den här marmeladen har jag tillsatt kanelstång och vaniljpulver men det står dig fritt att smaksätta med kardemumma eller något annat gott.

Använd lika mycket syltsocker som frukt.

Fikonmarmelad

5 st färska fikon
Syltsocker
1 kanelstång
Vaniljpulver

Gör såhär;

Gröp ur fikonen och mät upp fruktköttet. Blanda detta med lika mängd syltsocker, kanelstång och vaniljpulver. Låt koka upp under omrörning och låt småkoka i 5 minuter. Häll upp i burk, stäng locket och låt svalna. Klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.