Krämig LCHF-pannacotta smaksatt med vanilj, och varm bärkompott!


IMG_7313

Freeeedag! Så härligt!

Det har varit en väldigt gråmulen dag här idag men trots detta har dagen varit bra! Barnen har fått varsin fredagsöverraskning, färska blommor pryder vasen här hemma och fredagskänslan är på topp!

Barnen somnade tidigt så jag och maken har avnjutit en god köttgryta till middag och dagen till ära blev det även en liten dessert såhär på kvällskvisten, och denna dessert var verkligen jättegod!

Den här krämiga pannacottan är smaksatt med äkta vanilj, otroligt mjuk och len i konsistensen. Jag serverade den med en varm bärkompott och det passade verkligen bra till! Färska bär fungerar självfallet fint det också men det var gott med den varma som bröt mot den kalla pannacottan.

Idag stjälpte jag upp pannacottan på en tallrik men den kan självfallet serveras direkt ur formen. Välj dina favoritbär och servera kompotten varm, ljummen eller kall.

Riktigt mumsigt, kommer definitivt bli en favorit här hemma!

Den här desserten passar fint för alla, även er som äter enligt LCHF-kost eftersom att den inte innehåller något ”riktigt” socker, utan jag experimenterade mig fram med en liten mängd sockerersättning jag sprang på här hemma och så använde jag mig av riktigt vaniljpulver. Smaka av hur söt du vill ha den.

Vaniljpannacotta med varm bärkompott (2 personer)

1,5 st gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
1,5 krm vaniljpulver
2 msk stevia strö (min variant kommer från ICA – den mängd du använder ska motsvara ca 20-25 gram riktigt socker)

1 dl blandade frysta bär
1 tsk stevia strö
Knappt 0,5 krm vaniljpulver

Gör såhär;

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 5 minuter.
Blanda grädde med vaniljpulver och sockerersättning och låt koka upp under omrörning. Låt koka (fortfarande under omrörning) i någon minut och dra kastrullen åt sidan. Lägg ned gelatinblad och vispa tills de smält ordentligt.
Häll upp pannacottan i skålar och låt kallt i minst 3 timmar.

Gör bärkompotten genom att blanda bär med sockerersättning och vaniljpulver i en liten kastrull. Du behöver inte tillsätt någon vätska eftersom att de frysta bären kommer att vattna sig när de blir varma. Låt koka upp och servera kompotten i valfri temperatur.

Tips! Om du vill servera pannacottan uppstjälpt på ett fat är det enklast om du doppar den fyllda skålen/formen i hett vatten i ca 10 sekunder. (beroende på hur tjock formen är). Vänd skålen upp och ned mot en assiett och vänta till pannacottan åker ur. Dekorera med bärkompotten.

IMG_7253

Blanda grädde, sockerersättning och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp under omrörning.

IMG_7255

Tillsätt gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa till det lösts sig. Häll upp pannacottan i skålar/formar och låt stå i kyl i minst 3 timmar. Servera pannacottan med bärkompotten.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.