Jordgubbspannacotta!


Hej,

Länge sen hörrni! Sommaren har gått i ett, det har hänt en hel massa saker och bloggen har fått ta en liten paus. När man tagit en liten paus samlar man energi, och så är det nu – vilken härlig sensommar vi ska ha här på bloggen! Massa nya godsaker!

Sommar då! Favoritbäret här är jordgubbar och det används till både frukostyoghurten, iskalla milkshakes, gräddig glass men också till desserter. Pannacotta är en favorit här hemma och självklart går den utmärkt att smaksätta med jordgubbar.

Enkelt, gott och somrigt! Heja!

 

Jordgubbspannacotta;

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
1,5 dl jordgubbar

Gör såhär;

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker, frukten och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Mixa jordgubbarna och rör ner i gräddblandningen. Fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället. Garnera på valfritt sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *