Jordgubbssylt


sylt1

Hej på er,

Det har varit en intensiv vecka! Igår fyllde jag 30 och hade Öppet Hus, i en vecka har jag planerat, fixat och grejat! Nu är det över, det blev superlyckat och ni ska såklart få en massa goda recept!

Nu blir det dock syltrecept. Nu är det ju verkligen jordgubbssäsong och det är ju så galet gott med hemkokt sylt. Perfekt till frukostgröten, bakverk eller något annat smaskigt. Och framförallt är det ju så himla enkelt att göra egen sylt!

Jag använde mig av färdigt syltsocker med principen lika mycket bär som socker. Vill du ha sylten mindre söt minskar du lite på socker.

Jag tillsatte lite vaniljpulver i sylten men det är helt valfritt. En kanelstång, lite kakaonibs eller lakritspulver är också gott.

Jordgubbssylt

500 gram jordgubbar
500 gram syltsocker
Ev smaksättning

Gör såhär;

Skölj och rensa bären. Om du vill ha bitar i din sylt kan du tärna gubbarna ganska stort, vill du ha den väldigt slät skär du i mindre bitar. Sylten kan ocks¨mixas efter kokning.

Blanda bär, socker och eventuell smaksättning. i en kastrull. Låt koka upp under omrörning på medelvärme. Koka i ca 5 minuter och skumma. Häll på varm och rengjord burk. Sylten håller omkring 2-3 veckor i kylen.

sylt2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.