Vaniljpannacotta med geléhjärtan


Hej på er,

På torsdag är det Alla hjärtans dag! Idag ska ni få ett mycket enkelt recept på en dessert som passar finfint att servera på Alla hjärtans dag, eller till vilken fin dag som helst.

Pannacottan är väldigt enkel att göra. Jag valde att göra en vaniljpannacotta men den kan smaksätta precis som du vill. Jag toppade min pannacotta med geléhjärtan och strössel.

Förbered gärna pannacottan dagen innan servering och förvara i kyl. Gott gott! Serverar du desserten i hjärtformade skålar blir det extra tjusigt.

Vaniljpannacotta

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad

Gör såhär;

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och småkoka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället. Toppa med godis och strössel.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *