Inkokta clementiner i kryddig sockerlag


Hej på er,

Det är nu 46 dagar kvar till julafton (var har det här året tagit vägen?!) och vi är många som börjat baka inför jul, och jag tror till och med att några av er börjat göra lite julgodis.

Idag tänkte jag att ni skulle få recept på en perfekt dessert till en god middag i december eller kanske till adventsfikat?

De här clementinerna ligger i en söt och kryddig lag, den kan du smaksätta precis som du själv vill. Förvara clementinerna i en glasburk där frukten hela tiden är täckt med sockerlag så håller dem i en dryg vecka.

Jag smaksatte min lag med en färdig ”julblandning” med pomeransskal, nejlikor och kanel samt lite vaniljpulver men det går att anpassa efter tycke och smak. Kanske mer kanel, kardemumma eller kanske vaniljstång? Prova dig fram!

Servera clementinerna med en klick grädde eller en klick glass.

Receptet går fint att dubblera om du har en stor burk där du får plats med fler clementiner. 🙂

Inkokta clementiner i kryddig sockerlag

6 st skalade clementiner, ta bort så mycket vitt som möjligt
4 dl vatten
2 dl strösocker
2 kanelstänger
Valfri mängd kryddor, jag hade vanilj, nejlika, pomerans

Gör såhär:

Skala clementinerna och lägg dem hela i burken. Koka upp vatten, socker och kryddor. Låt småkoka någon minut till sockret löser sig. Smaka gärna av, men akta så att du inte bränner dig. Häll sockerlagen över clementinerna och stäng locket. Låt svalna och servera.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.