Söt clementinsylt! 1


Hej,

Nu tänkte jag att vi skulle hitta på någonting med clementinerna som många av oss har hemma i fruktskålarna. Mina barn äter fortfarande massor av dessa orange små saker men jag hann plocka undan några till mitt lilla experiment.

Den här sylten du nu ska få recept på har clementiner som bas och så valde jag att smaksätta den med vaniljpulver. Det går dock bra att byta ut det mot kanel, stjärnanis, nejlika eller vad du nu känner dig sugen på. Jag tillsatte vatten i receptet, detta kan du ta bort om du hellre vill göra en marmelad av det hela. Hur tjock du vill ha din sylt bestämmer du förstås själv, kokar du den länge blir den tjockare och kokar du lite kortare tid, ja då blir den lite lösare. Prova dig fram!

Sylten är superlätt att göra och passar perfekt till en hel massa olika saker. Njut av frukterna ett tag till!

Clementinsylt

500 gram clementiner (skalad vikt)
500 gram syltsocker (minska något på sockret om du vill ha en mindre söt sylt)
1-2 dl vatten
Valfri smaksättning; jag hade 1,5 krm vaniljpulver

Gör såhär;

Skala clementinerna och dela klyftorna i mindre bitar. Lägg frukt och andra ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka på medelvärme i 8-10 minuter. Rör om du och då. Innan du häller på sylten på rengjorda glasburkar fångar du upp eventuell smaksättning (ex stor kanelstång, stjärnanis osv). Stäng locket och låt svalna.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Söt clementinsylt!