Ananas- och grapefruktmarmelad – tropiskt sött!


grape1

Hej,

Idag är det ”Grapefruktens dag”, har du koll på det? Jag tjuvkikade lite i kalendern över matdagar för året och insåg att det då idag är den härliga citrusfruktens dag!

Jag personligen äter helst grape som den är, att peta ur klyftorna ur en halva och äta med sked meeeeen det blir ju inte direkt så mycket recept av det till er så jag tänkte att vi kan dra till med en marmelad  istället.

Vad säger ni om det? Den här marmeladen med tropisk touch består av ananas och grapefrukt och därtill lite mynta och vanilj. Gott på en härlig ost eller kanske på mackan?

Ananas- och grapefruktmarmelad

En liten burk skivad eller krossad ananas (blir ca 140 gram frukt)
1/2 röd grapefrukt
Saft från 1/2 färsk lime
2 tsk vaniljsocker
250 gram syltsocker
Färsk mynta

Gör såhär;

Om du valt skivad ananas, hacka den i mindre bitar och häll ner frukt samt lagen den ligger i i kastrullen. Om du har krossad ananas kan du hälla ner hela innehållet. Dela grapefrukten och filéea frukten. Var noga med att få bort det vita, det blir lätt beskt om det kokar med.

Blanda frukterna med vaniljsocker, limesaft och syltsocker och låt detta koka upp under omrörning. Småkoka därefter på medelvärme i ca 10 mintuter. Ta av från plattan och rör ner lite färsk, hackad mynta om du gillar det. Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna.

grape2

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *